Má rutina v čištění a péči o pleť- LÉTO 2015 :)

by - 6:30

Dnes s přicházím už se třetím dílem mých rutin v péči o pleť! První díl se objevil v zimě, druhý díl na jaře, takže je čas na letní :) Jediné co bych na úvod ještě chtěla říct, že má rutina pořád stejná a mění se hlavně používané produkty :)


Ráno
Vždy než se ráno jdu nalíčit, tak používám tyto produkty. Každé ráno začínám nějakou pleťovou vodou, aktuálně to je matující pleťová voda od Avonu, která obsahuje i pudr. Je určená pro mastnou pleť, takže jsem se bála, že mi nebude vyhovovat, ale když opomenu alkoholový odér, tak mi vyhovuje. Po jejím zaschnutí nanáším pleťový krém, který jsem zapomněla vyfotit na úvodní fotku. Tento je od Garnier a je určený pro normální a suchou pleť. Já už jsem ho před nějakou dobu měla a psala jsem na něj i recenzi. Bohužel se už neprodává, takže se o něm moc rozkecávat nebudu. Dále používám ještě hydratační oční krém od Avonu, abych neměla vysušené oční okolí a pleť vypadala hezky. Aktuálně ho nepoužívám každý den, protože mám oční okolí v dobrém stavu a není třeba ho denně mazat. 

Večer
Večerní péče u mě začíná odličováním. Na oči mám nejraději mastné dvoufázové odličovače, které mi vždy všechno rychle odlíčí. Teď používám tento od Nivey, na který jsem už psala i recenzi. Moc mi vyhovuje, protože lehce dokáže odlíčit i voděodolné produkty. Na pleť mastné produkty v létě nemusím, takže raději sahám po micelární vodě. Tato je od značky Fm Group a hodně mě překvapila, takže se těšte na recenzi. Každý večer používám i pleťový krém, ale je to ten stejný, co jsem zmiňovala už výše, takže na fotce není.  Mám ráda dočišťování pleti vodou a nejvíce mi vyhovuje čistící krém od Nivey, který přestali vyrábět, klasika. Psala jsem na něj recenzi, takže si můžete přečíst, proč je tak skvělý. Nově jsem začala používat kondicionér na řasy od Fm Group, který by měl řasy vyživovat, prodloužit je a celkově zpevnit. Už ho používám cca 14 dní a už brzo by měl jít vidět rozdíl, tak uvidíme :) 

Poslední 3 produkty používám jen občas a vůbec ne pravidelně. Prvním je pleťový peeling s bílým čajem od Avonu, který je naprosto super, ale nechci ho používat každý den. Snažím se aspoň 3x týdně, protože je moc příjemný, ale někdy to prostě nevyjde. Pokud máte zájem, můžete si o něm přečíst recenzi. Masky na pleť nepožívám vůbec pravidelně, někdy jednou týdně, jindy ani jednou, je to fakt různé. Každopádně mou aktuální používanou maskou je tato od Baley. Viděla jsem ji ve výprodeji asi za 30,-, takže jsem si říkala, že ji vyzkouším, ikdyž mám hrozně špatnou zkušenost s maskami od Baley. Tohle je jediná (vyzkoušela jsem jich minimálně 5 verzí), která mi nevyvolala alergickou reakci. Moc nevím na co je určená, protože na ní není český popis, ale pleť je po ní hezky hebká. Poslední produkt je také od Baley a je to matující krém pro problematickou pleť. Používám ho ve dnech, kdy moje pleť má více pupínků než obvykle. Je určený na mastnou a problematickou pleť, ale i tak mě vůbec nevysušuje. 

A jak vypadá vaše rutina? Máte s nějakým produktem zkušenost? Měl někdo  vás také alergickou reakci po použití pleťové masky od Baley?

You May Also Like

6 komentářů

  1. Ráno používám čistící pleťový gel, dočistím pleťovou vodou, pak krém a pak už nanáším make-up. Večer pak micelární voda, případně odličovač, noční krém a oční krém. No a pak nepravidelně pleťový peeling a masku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme to docela podobné, až na to, že já ráno nepoužívám čistící gely, protože ráno nemám ráda mytí obličeje. Občas ráno používám peeling a ten jakž takž překousnu :)

      Vymazat
  2. Super nápad na článek,taky jsem přemýšlela, že bych mohla sepsat svou denní kosmetickou rutinu,tak snad se k tomu dostanu :-D S žádným produktem zkušenost nemám,masku jsem měla od Baley jen jednu,slupovací a s tou jsem byla docela spokojená :-) Jinak já si ráno akorát opláchnu obličej vodou a namažu krémem a večer odličuji micelárkou a zase dávám krém :-) Masky teď docela zanedbávám,akorát používám 2-3x do týdne peeling :-) Jinak mám doma ještě čistící pěnu ale mě se nikdy moc nechce používat tyhle čistící produkty,ke kterým je nutná voda,budu se muset polepšit :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud takový článek sepíšeš, tak mi klidně pošli odkaz, já se ráda kouknu :) Já nemám ráda oplachování obličeje vodou po ránu, je mi to docela nepříjemné. Čistící produkty s vodou používám jen večer a stříhám všechny možné (od gelů po pěny) podle toho, který mám zrovna v zásobě :)

      Vymazat
  3. Super článek! Já na večer taky používám peeling, mám z Avonu s mořskou solí a je boží. Pak na večer používám masku zelený jíl, která z pleti vytáhne všechnu mastnotu a nečistoty. Ve sprše to doladím obličejovým gelem z čajovníku. Za to ráno se mi do toho nikdy moc nechce, tak použiji jen květinovou pleťovou vodu :D :)

    Saloos BIO Tělový Peeling Čokoláda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu :) Nějakou květinovou vodu bych moc ráda vyzkoušela, zatím jsem žádnou ještě neměla :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář! :)